Avatar

Goddag, fremmede!

Det ser ud til, at du er ny. Hvis du vil involveres, klik på en af disse knapper!

Simone

Om mig

I 1988 blev jeg født normalhørende og som 2-årig mistede jeg det meste af min hørelse pga. bivirkninger fra MFR-vaccinen. Til dagligt læser jeg til ergoterapeut i det københavnske og bruger henholdvis tegnsprogstolk og Comfort Audio udstyr til at følge med i undervisningen. Ude i praksis klarer jeg mig fint med mine CI. I 2011 mødte jeg en masse unge med CI på ungdomslejr for hørehæmmede som mig selv og det gav mig modet til at blive opereret i 2012 på højre øre og senere i 2013 på venstre øre (Naida Q70). Jeg har for nylig fået EasyCall til telefonen og det er en kæmpe hjælp til at føre samtaler herover. Fantastisk!

Om

Brugernavn
Simone
Oprettede sig som bruger
Besøg
15
Sidst aktiv
Roller
Members, Mentor

Mentor information

Det bedste ved mit AB cochlear implant er
...at min livskvalitet er steget i høj grad. Jeg er blevet mere selvstændig og er ikke længere så afhængig af gentagelser, mundaflæsning, tegnsprogstolk eller få skrevet ord ned. Det har i den grad øget min følelse af selvtillid og selvværd. Jeg oplever at hvile meget mere i mig selv nu, fordi jeg ikke skal anstrenge mig for at være en del af fællesskabet.
Med mit AB cochlear implant, kan jeg:
Uh... Efterhånden kan jeg høre så mange ting, at jeg næsten (lykkeligt) glemmer alle de udfordringer jeg havde inden CI. Selv med CI er det dog vigtigt at huske, at der er gode og dårlige dage. På en god dag kan jeg stort set høre og skelne det meste, som f.eks. at følge med i snakken med veninderne på caféen, høre hvad der bliver sunget i de nyeste hits, følge med i bilradioens vås, tale i telefon i timevis med familie og venner, gå til eksamen uden at være bekymret for at udtale tingene forkert, turde rejse ud i verden og møde andre sprog. På de dårlige dage kan jeg forsat høre en masse ting, men overskuddet til at skelne ordene fra hinanden kan være mindre, men det er intet ift. den kamp jeg havde før med høreapparaternes diskante forvrængelse af lyden.
Min yndlingslyd er
I starten var jeg fuldstændig overvældet over hvor meget fugle kan pippe, fløjte og synge, men med tiden har jeg lært at nyde den skønne fuglekvidren om foråret. Der er flere musiknumre som jeg kan høre igen og igen, bare fordi det lyder så fedt. Egentlig er det svært at sætte ord på hvilken lyd, der er min yndlings, når der er så mange spændende lyde derude.
Jeg valgte AB fordi
....jeg fulgte min mavefornemmelse. Dengang jeg skulle vælge producent, havde jeg mødt flere, som havde andre mærker end AB. Dog gik jeg rundt med en følelse af, at de producenter ikke passede til mig, som er en type, elsker at være i dialog med andre og høre en masse musik. Indtil den dag, hvor jeg talte med en person med AB som producent. Der var jeg ikke længere i tvivl om hvad jeg skulle vælge. AB var det helt rigtige valg for mig.
Jeg er BEA mentor fordi
Jeg har oplevet på egen krop hvad det betyder at have nogen i samme situation at spørge ift. hele beslutningen om cochlear implant. Mentorrollen idag er vigtig for mig, idet jeg gerne vil være med til at andre skal få en god oplevelse med at få cochlear implant. Her er jeg med til at fortælle min historie samt gøre opmærksom på at man i starten vil opleve udfordringer, men det er det hele værd, hvis man kaster sig over træningen og yder en indsats for at få det fulde udbytte af sine CI.
Jeg kan hjælpe cochlear implant kandidater ved at
...være der og fortælle min oplevelse. Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål, tanker, tvivl, bekymringer eller bare gerne vil møde et andet menneske, som har fået CI for at mærke efter om det er det rette for dig.